DGLCA face apel către administratorii blocurilor locative dotate cu tuburi pentru deșeuri

  • 17 Mai 2023 08:14
DGLCA face apel către administratorii blocurilor locative dotate cu tuburi pentru deșeuri

Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din capitală face apel către administratorii blocurilor de locuințe să aplice la Programul de închidere a tuburilor pentru deșeuri din casele scărilor blocurilor locative. Administratorii blocurilor dotate cu tuburi pentru deșeuri sunt îndemnați să prezinte solicitările cu semnăturile autentice ale locatarilor (peste 70% dintre aceștia), transmite IPN.

GLCA desfășoară anual Programul de închidere a tuburilor pentru deșeuri din scările blocurilor de locuințe, amenajând platforme în curțile de bloc. Se propune îmbunătățirea mediului urban prin înlocuirea ghenelor de gunoi vechi și neigienice din scările blocurilor de locuințe cu platforme modulare moderne de colectare selectivă a deșeurilor, a precizat direcția municipală.

În baza solicitării administratorului se va întocmi și aproba planul de încadrare în teritoriu a platformei pentru deșeuri, precum și se va include în lista adreselor în cadrul programului municipal. Implementarea proiectului va însemna respectarea prevederilor Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, aprobat prin decizia Consiliului municipal Chișinău. Una dintre avantajele proiectului constituie eliminarea situației antisanitare (miros urât, șobolani) din scările blocurilor de locuințe care sunt dotate cu tuburi și camere pentru deșeuri. Prin aplicarea la program locatarii își confirmă participarea la procesul de sortare și, ulterior, reciclare a deșeurilor menajere.

În perioada 2020-2022, au fost amenajate 152 de platforme modulare la 112 adrese din Chișinău pentru 178 de blocuri de locuințe, pentru colectarea deșeurilor municipale pe două fracții - biodegradabile și reciclabile. În același timp, au fost închise tuburile de gunoi la 367 de scări în peste 178 de blocuri de locuințe

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău