DGLCA a renunțat la lucrările de dezinfectare din blocuri

  • 23 Martie 2020 16:16
DGLCA a renunțat la lucrările de dezinfectare din blocuri

În blocurile locative din fondul municipal nu se mai efectuează lucrări de dezinfectare. Decizia s-a luat după ce trei muncitori care lucrau cu dezinfectanți au avut nevoie de ajutor medical. Despre aceasta a anunțat, luni, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința operativă online de la Primăria capitalei, transmite IPN.


Ion Burdiumov a declarat că zilnic în procesul de dezinfectare sunt implicate circa 650 de persoane. Cel puțin o dată pe zi, erau efectuate lucrări de dezinfectare în peste 1 600 de blocuri locative. De vineri, s-a decis ca lucrările să fie făcute doar în curțile de bloc, până la intrarea în scară.

Șeful DGLCA a comunicat că zilnic sunt dezinfectate aproape 640 de platforme pentru colectarea deșeurilor, 760 de coșuri de gunoi, 450 de terenuri de joacă, circa 80 de terenuri de fitness și circa 360 de stații de așteptare a transportului public.

Ion Burdiumov a menționat că Direcția a oferit și oferă în continuare soluții de dezinfectare și alte obiecte necesare gestionarilor fondului locativ municipal. Totodată, oamenii sunt îndemnați să se abțină de la ieșiri, cu excepția situațiilor de urgență. De asemenea, aceștia sunt îndemnați să-și dezinfecteze independent ușile de la intrare și ușile de la ascensor.


Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău