DGETS a oferit o serie de recomandări profesorilor pentru organizarea mai multor activități de la domiciliu cu copiii

  • 18 Martie 2020 10:19
DGETS a oferit o serie de recomandări profesorilor pentru organizarea mai multor activități de la domiciliu cu copiii

Direcția Generală Educație, Tineter și Sport a Municipiului Chișinău a oferit o serie de recomandări profesorilor pentru organizarea mai multe activități de la domiciliu cu copiii, a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Educație Tineret și Sport, Municipiul Chișinău, Andrei Păvăloi. Este vorba de lecturi recomandate, pregătirea pentru participarea la viitoare concursuri, vizionarea unor filme, etc. Mai multe detalii ne oferă Andrei Păvăloi, contactat telefonic de colega noastră, Alina Rusu:

Începând cu ziua de luni, 16 martie, Direcția Generală a emis o circulară, prin care a sugerat cadrelor didactice și managerilor din instituțiile municipale să întreprindă acțiuni cu privire la relația cadru didactic – copil/elev. Au fost recomandate anumite activități didactice, proiecte, evitându-se deplasarea copilului de la domiciliu. E vorba despre proiecte educaționale: scrierea unor esee, lecturi recomadate, proiect de tipul «Toată școala citește o carte», elaborarea unor lucrări de cercetare pentru conferința practico-științifică care va avea loc ulterior cu genericul « Muncă, Talent, Cutezanță ». Este vorba de crearea unui produs personal al elevului, dar în colaborare cu cadrul didactic. Am propus să fie efectuate și diferite proiecte transdisciplinare, cu sarcini din mai multe domenii - vizionarea unor filme, cu sarcini pentru analiză. Pentru copiii din clasele mai mici s-a propus elaborarea unor produse de tipul desene, aplicații, etc. De asemenea avem și recomandări și surse propuse pentru părinții copiilor de vârstă preșcolară. Am plasat informația pe site-ul DGETS , dar și pe pagina de Facebook.

În ceea ce privește învățământul de la distanță, din cîte cunoaștem, la moment Ministerul Educației este în proces de elaborare a unui regulament. Ne vom implica cu specialiștii noștri în vederea elaborării unui act normativ bun, util societății », a spus Andrei Păvăloi.

La unele licee din capitală au început lecțiile on-line. Rodica Ciobanu, profesoară de limba și literatura română de la liceul Mihai Eminescu din Capitală:

Lecțiile le desfășurăm deja de câteva zile, pe platforme educaționale sau pe aplicații cum ar fi Viber, Skype, Class-room. Eu lucrez cu elevii pe Skype, deoarece sunt de o vârstă mica, clasa a V-a și e nevoie să se interacționeze cu ei. Fiind conectate camerele putem lucra și cu o tablă improvizată și interacționăm la propriu, cu fiecare dintre ei. Astăzi am incercat să desfășurăm lecția în două grupe mari, pentru a asigura o mai bună calitate a subiectelor predate. În urma celor analizate, pot să zic că avem un produs calitativ, bun. Urmează să facem  și prima evaluare formativă.

Același lucru îl fac și mai mulți colegi, cu care interacționăm. Facem schimb de opinii, de experiență. Observăm că le place atât copiilor, cât și părinților ce facem noi profesorii. Cu adevărat, există posibilitatea de a monitoriza procesul atât de bine, încât să vedem fiecare fișă lucrată. Pot să zic că e o experiență pozitivă, pe care să o folosim și în alte circumstanțe…”, a mentionat Rodica Ciobanu.

Amintim că zilele acestea Parlamentul a introdus stare de urgență până la data de 15 mai a.c., iar procesul de studii a fost sistat, deocamdată, până la data de 1 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău