Dezvoltarea social-economică a R. Moldova este o prioritate a Băncii Mondiale pentru următorii cinci ani

  • 19 Mai 2022 16:19
Dezvoltarea social-economică a R. Moldova este o prioritate a Băncii Mondiale pentru următorii cinci ani

Banca Mondială a reconfirmat angajamentul său de a susține cele mai importante și urgente domenii de dezvoltare ale Republicii Moldova, precum cel social și economic, inclusiv sectorul energetic.

Declarațiile au fost făcute la întrevederii de astăzi a Secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea cu Directorul regional pentru Belarus, Moldova și Ucraina al Băncii Mondiale, Arup Banerji, aflat în vizită oficială în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Executivului. 

„Guvernul Republicii Moldova apreciază parteneriatul durabil cu Banca Mondială și, pe această cale, vreau să subliniez că acum mai mult ca niciodată avem nevoie de suport pentru a realiza schimbări și reforme sistemice și structurale în domeniul economic și social, inclusiv prin acordarea unei atenții sporite asigurării securității alimentare și energetice a țării”, a spus Dumitru Udrea. 

La rândul său, Arup Banerji a menționat: „Banca Mondială este alături de Republica Moldova deja de 30 de ani și în acest timp am ajutat țara să dezvolte infrastructura și am susținut progresul reformelor social-economice. În condițiile crizelor cu care se confruntă astăzi Moldova, vom continua să acordăm acest suport pe termen lung”.

Întrevederea a avut loc și în contextul noii Strategii de Parteneriat cu Moldova pentru următorii cinci ani. Documentul va fi elaborat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova și va răspunde priorităților naționale enunțate de Executiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău