Dezvoltarea economică și securitatea energetică, pe agenda discuției dintre premierul Dorin Recean și vicecancelarul Germaniei Robert Habeck

  • 20 Aprilie 15:25
Dezvoltarea economică și securitatea energetică, pe agenda discuției dintre premierul Dorin Recean și vicecancelarul Germaniei Robert Habeck

Premierul Dorin Recean a avut o întrevdere cu vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei și Climei, Robert Habeck, aflat într-o vizită la Chișinău. Discuțiile au vizat subiecte precum dezvoltarea econimică și securitatea energetică, a subliniat șeful Executivului de la Chișinău pe pagina sa de Facebook, transmite Radio Chișinău.

„L-am salutat la Chișinău pe Robert Habeck, vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei și Climei, cu care am discutat despre reformele pe care le implementăm pentru a asigura dezvoltarea economică a țării, dar și despre oportunitățile pe care le creăm pentru a atrage noi investiții străine.

Mă bucur să avem susținerea Germaniei pentru consolidarea legăturilor noastre economice și promovarea oportunităților investiționale pentru afacerile din Germania”, a scris Dorin Recean. La fel, în contextual invaziei Ruse din Ucraina, cei doi oficiali au discutat despre securitatea energetică a Republicii Moldova și planurile de diversificare a surselor de energie regenerabilă, astfel încât să consolidată independența energetică, prin cooperare cu partenerii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău