Dezvăluirile unei asistente din Wuhan. Situația ar fi mult mai gravă decât susține guvernul chinez. „Vreau să spun adevărul”. VIDEO

  • 26 Ianuarie 2020 12:00
Dezvăluirile unei asistente din Wuhan. Situația ar fi mult mai gravă decât susține guvernul chinez. „Vreau să spun adevărul”. VIDEO

Una dintre asistentele care tratează bolnavii cu coronavirus din Wuhan susține că oficialii nu declară cifrele reale, întrucât aproximativ 90.000 de persoane ar fi fost deja infectate în China, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.

Femeia, care a vorbit din epicentrul focarului de infecție, îmbrăcată într-un costum de protecție, contrazice guvernul chinez, pe care îl acuză că nu prezintă situația reală din țară. Imaginile cu asistenta au fost distribuite online, aceasta spunând fără a-și divulga numele că „Mă aflu în zona de origine a coronavirusului și vreau să spun adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv în zona Wuhan, 90.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus”, potrivit sursei citate.

În ciuda faptului că oficialii chinezi au garantat transparență în gestionarea situației, criticii susțin că dezvăluirile făcute online despre misterioasa boală sunt atent munitorizate și „curățate” de autorități, potrivit Daily Mail.

Cu toate acestea, relatarea asistentei a fost deja vizualizată de peste trei milioane de ori pe YouTube. În videoclip, femeia avertizează oamenii să nu iasă afară din casă și să se abțină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc. „Toți cei care urmăriți acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeți afară. Nu petreceți. Nu mâncați afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneți în siguranță acum, veți putea sărbători cu familia anul viitor.”

Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe rețelele de socializare. Vă rugăm pe toți să donați măști și haine de unică folosință pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente."

Mai multe astfel de înregistrări au fost șterse de pe platforma online chinezească Weibo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău