DEZVĂLUIRI. Cât a costat hențul lui Thierry Henry din meciul cu Irlanda (VIDEO)

  • 05 Iunie 2015 07:05
DEZVĂLUIRI. Cât a costat hențul lui Thierry Henry din meciul cu Irlanda (VIDEO)

Directorul executiv al Federației Irlandeze de Fotbal, John Delaney, a declarat pentru postul RTE Soccer că FIFA i-a dat bani forului său pentru a evita un proces după ce Irlanda a pierdut calificarea la Cupa Mondială din 2010 în urma unui gol marcat după un henț al francezului Thierry Henry, transmite Mediafax. "Am simțit că putem duce această problemă în instanță…

Directorul executiv al Federației Irlandeze de Fotbal, John Delaney, a declarat pentru postul RTE Soccer că FIFA i-a dat bani forului său pentru a evita un proces după ce Irlanda a pierdut calificarea la Cupa Mondială din 2010 în urma unui gol marcat după un henț al francezului Thierry Henry, transmite Mediafax.
 
"Am simțit că putem duce această problemă în instanță împotriva FIFA. Dacă vă aduceți amintea atitudinea lui Blatter de atunci, el a rîs de noi. M-am dus să-l văd și i-a spus ce avem de gînd să facem. Apoi am ajuns la un acord. Discuția a avut loc vineri, iar luni acordul a fost semnat. Cred că a fost o înțelegere bună pentru federația irlandeză", a spus Delaney.
 
John Delaney nu a putut să dezvăluie suma primită de federația irlandeză, deoarece a semnat o clauză de confidențialitate, dar presa de la Dublin a scris că ar fi fost vorba de cinci milioane de euro.
 
Naționala Franței s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reușind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henț. În meciul tur de baraj, Franța a învins cu scorul de 1-0.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău