Dezertor care încerca să fugă în Republica Moldova pentru a se sustrage mobilizării, ucis de poliția de frontieră ucraineană

  • 15 Iulie 14:33
Dezertor care încerca să fugă în Republica Moldova pentru a se sustrage mobilizării, ucis de poliția de frontieră ucraineană

Autoritățile ucrainene au anunțat luni că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliția de frontieră, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pe 14 iulie, „patru soldați au evadat din unitatea lor de antrenament pentru a încerca să treacă pe jos frontiera cu Republica Moldova”, a anunțat Biroul de Anchetă al statului ucrainean într-un comunicat.

Unul dintre ei, 'încercând să scape, a atacat un polițist de frontieră. Ca răspuns, acesta și-a folosit arma din dotare pentru a trage asupra atacatorului', a precizat aceeași sursă.

Ducând lipsă de soldați pe front, Ucraina a demarat de mai multe săptămâni o campanie de mobilizare pentru a completa rândurile armatei sale.

În condițiile în care bărbații care au vârsta de luptă nu au dreptul să părăsească țara, unii încearcă să fugă din Ucraina în mod ilegal pentru a se sustrage mobilizării în armată.

Cu toate acestea, incidentele armate precum cel de duminică sunt rare, însă zeci de persoane care încercau să fugă au fost arestate anul acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Sun
20
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău