Dezbateri la București, despre rolul României în perioada președinției UE pentru susținerea parcursului european al R.Moldova

  • 10 Iunie 2018 18:18
Dezbateri la București, despre rolul României în perioada președinției UE pentru susținerea parcursului european al R.Moldova

La București, în incinta Parlamentului României, va avea loc mâine 11 iunie, o dezbatere publică despre ce ar trebui să facă România pe perioada președinției UE pentru a susține mai eficient parcursul european al Republicii Moldova, organizată de  două think tankuri partenere – unul din România, celălalt din Republica Moldova.

Vor fi prezentate soluții pentru consolidarea presei independente în Republica Moldova, va fi descrisă situația curentă și rolul presei afiliate politic interne și externe și impactul acesteia asupra funcționării instituțiilor democratice și orientării geo-politice a Republicii Moldova. De asemnea vor fi prezentate propuneri de politici comunitare pe care România le poate promova la nivelul întregii Uniuni Europene pentru a ajuta presa liberă din Republica Moldova și întreaga regiune a Parteneriatului Estic.

Rezultatele vor fi puse la dispoziția factorilor de decizie pentru a fi integrate în politici și proiecte la nivel European.

Dezbaterea este organizată de către Asociația Comunitatea pentru politici și avocacy ”WatchDog.MD” (Chișinău) și Expert Forum (EFOR, București).

România va deține președinția Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, ca urmare a devansării cu șase luni a tuturor președințiilor Consiliului UE în condițiile în care Londra a renunțat oficial să mai asigure președinția semestrială a Consiliului UE din perioada iulie-decembrie 2017, după referendumul din 23 iunie în care Regatul Unit a decis să părăsească blocul comunitar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău