Dezbateri electorale în Spania ar putea fi decisive, înaintea alegerilor parlamentare anticipate de duminică

  • 23 Aprilie 2019 16:44
Dezbateri electorale în Spania ar putea fi decisive, înaintea alegerilor parlamentare anticipate de duminică

Aproximativ 9 milioane de persoane au urmărit prima dezbatere electorală televizată din Spania, dintre principalii candidați la funcția de premier. Astăzi are loc a doua și ultima confruntare, găzduită de o televiziune privată. Se așteaptă ca dezbaterile să fie decisive pentru alegerile de duminică, transmite romania-actualitati.ro

Canalul principal al televiziunii publice a fost cel preferat de spanioli pentru a urmări dezbaterea de aseară, transmisă în direct și online și preluată și de canalele regionale, potrivit datelor privind audiențele. Peste 30% din spectatori au văzut cel puțin un minut din dezbaterea care i-a adus în fața camerelor pe liderii partidelor Spocialist, Popular, Ciudadanos și Podemos.

Evenimentul a confirmat existența a două blocuri politice, care se confruntă în acest scrutin, cel de stânga, favorit în sondaje, și cel de dreapta, care ar putea obține 40% din voturile spaniolilor. În această seară, are loc a doua dezbatere și ultima cu aceiași patru candidați, găzduită de televiziunea Antena 3. Spre deosebire de dezbaterea de aseară, de la televiziunea publică, timpul nu va fi controlat cu strictețe, întrebările vor fi adresate de doi jurnaliști în loc de unul și vor fi trei teme stabilite anterior: programul de guvernare, situația catalană și alianțele postelectorale.

Durata va fi de două ore și, la fel ca aseară, candidații dispun la final de un minut în care se pot adresa direct spectatorilor cu scopul de a cere votul pentru duminică.

 sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău