Dezastrul Covid din India nu dă semne de ameliorare. Bilanțul deceselor zilnice este din nou aproape de 4.000

  • 15 Mai 2021 12:10
Dezastrul Covid din India nu dă semne de ameliorare. Bilanțul deceselor zilnice este din nou aproape de 4.000

India a raportat o creștere mai mică a numărului de infectări noi cu coronvirus, sâmbătă, însă numărul de decese continuă să se mențină extrem de ridicat, aproape de 4.000, relatează Reuters, potrivit Digi24.ro.

În ultimele 24 de ore, în India au fost raportate 326.098 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, cea mai mică creștere a numărului de cazuri din ultimele trei săptămâni. Bilanțul total al cazurilor din india a ajuns la 24,37  de milioane.

Alte 3.890 de decese au fost raportate. Bilanțul deceselor noi cauzate de Covid-19 în India se menține, astfel, extrem de ridicat.

Creșterea mai înceată a numărului de cazuri ar putea fi reflectată de testarea mai redusă, sunt de părere experții, după ce numărul de teste zilnice a scăzut la cel mai mic nivel din 9 mai.

În ultima săptămână, numărul de cazuri din India a crescut cu 1,7 milioane, iar peste 20.000 de oameni au murit din cauza îmbolnăvirii. În total, țara a raportat 266.207 decese cauzat de Covid-19.

Ciuperca neagră, un nou motiv de îngrijorare pentru India

Dezastrul provocat de criza Covid s-a amplificat și mai mult în India din cauza unei infecții fungice rare care se dezvoltă la pacienții Covid și care pare că s-a răspândit deja în mai multe orașe și regiuni ale țării.

Zece noi decese din cauza ciupercii negre au fost raportate în India recent – opt în districtul Thane din statul Maharashtra și alte două în Madhya Pradesh. Cazuri de mucormicoză au fost raportate însă într-o mulțime de alte state – în Delhi, Gujarat, Karnataka, Rajasthan sau Odisha.

Mucormicoza este o ciupercă feroce care este deobicei fatală dacă nu este tratată între una și trei zile”, a spus Dr. Anchal Gupta, chirurg oftalmolog din Delhi.

Medicii cred că mucormicoza apare la pacienții cu Covid din cauza folosirii steroizilor, un tratament necesar pentru cei în stare extrem de gravă. De asemenea, ciuperca mai apare și la persoanele cu un sistem imunitar compromis și poate apărea și ca infecție nosocomială.

Printre simptomele care apar în cazul infecției se numără: nas înfundat și sângerări, durere și umflare a ochiului, pleoape căzute și vedere încețoșată sau chiar pierdere a vederii. De asemenea, pe piele pot apărea pete de culoare neagră. 

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău