Deversare neautorizată de păcură în canalizarea municipală. S-a extins pe o suprafață mare

  • 15 Ianuarie 10:30
Deversare neautorizată de păcură în canalizarea municipală. S-a extins pe o suprafață mare

„Apă-Canal Chișinău” a depistat o deversare neautorizată de păcură și diverse substanțe cu coloranți la Stația de pompare principală a Stației de epurare din municipiul Chișinău. Furnizorul atenționează că aceste acțiuni pot genera o bombă ecologică și avertizează că agentul economic riscă să fie deconectat de serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, transmite IPN.

Deversarea produselor petroliere în camera de recepție a stației, care a format o peliculă de grăsime deasupra apei, a fost observată de către mașinistul de serviciu. La fața locului au fost efectuate verificări. Specialiștii întreprinderii au solicitat intervenția autospecialelor pentru a evacua stratul de păcură, care s-a extins pe o suprafață mare a apei. Timp de câteva ore, s-a lucrat pentru evacuarea substanțelor interzise. Iar în câteva zile se va stabili care sunt daunele provocate.

Deocamdată, nu se cunoaște cine este agentul economic care a admis aceste deversări, însă se întreprind măsuri pentru a-l identifica. Conform prevederilor legale, antreprenorul care a admis deversarea riscă deconectarea de la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău