Deutsche Telekom vizează prima poziție pe piața din SUA

  • 19 Iunie 2020 15:31
Deutsche Telekom vizează prima poziție pe piața din SUA

Directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges, a anunțat vineri că grupul german vizează poziția de lider de piață în SUA, după ce subsidiara T-Mobile US a finalizat preluarea rivalului Sprint, în cadrul unei tranzacții cu o valoare de 23 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

"Vom deveni numărul 1 în SUA", a spus Tim Hoettges, într-un discurs ținut cu ocazia Adunării Generale anuale a Acționarilor Deutsche Telekom, care anul acesta a fost organizată online în contextul pandemiei de COVID-19.

Finalizarea fuziunii dintre T-Mobile US și Sprint a cimentat poziția a treia deținută de T-Mobile în topul operatorilor telecom din SUA, după AT&T și Verizon.

Tot vineri, Tim Hoettges a promis că va face din Deutsche Telekom cea mai mare companie pe segmentul de fibră optică din Germania și Europa, precum și lider în ceea ce privește rețelele de telefonie mobilă 5G.

Hoettges a confirmat și previziunile Deutsche Telekom pentru acest an, subliniind rezistența grupului în fașa pandemiei de coronavirus. În 2020, Deutsche Telekom mizează pe un profit operațional de 25,5 miliarde euro și a propus acordarea unor dividende în valoare de 0,60 euro pentru anul 2019.

"Vrem să continuăm să creștem, atât în termeni de cifră de afaceri, de profit operațional și de flux de trezorerie disponibil", a adăugat Tim Hoettges.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acțiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deține 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom și Cosmote România au anunțat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele și serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău