Deutsche Telekom suspendă acordurile 5G din cauza incertitudinii politice din Germania

  • 04 Decembrie 2019 20:00
Deutsche Telekom suspendă acordurile 5G din cauza incertitudinii politice din Germania

Deutsche Telekom (DT) a anunțat miercuri că a suspendat toate tranzacțiile legate de rețelele 5G, deoarece așteaptă clarificări în dezbaterea privind potențialele temeri legate de securitatea echipamentelor Huawei, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

"Pe fondul situației politice neclare, nu ne vom angaja în niciun fel de contract 5G cu niciun furnizor. În prezent îi informăm pe furnizori în legătură cu această decizie", se arată în comunicatul celui mai mare operator european de telecomunicații.

Deutsche Telekom a lansat 5G în câteva orașe germane, iar în Berlin proiectul pilot este în colaborare cu Huawei. Compania intenționează să extindă acoperirea în 20 de orașe germane anul viitor.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricții Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații că este vulnerabil la implicarea în activități contrare cu securitatea națională sau cu interesele din domeniul politicii externe.

Luna trecută, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, Robert O'Brien, a cerut din nou guvernului de la Berlin să nu încheie contracte cu compania chineză Huawei pentru rețelele 5G.

"Sperăm să obținem cât mai curând clarificări politice privind rețeaua 5G, astfel încât să nu rămânem în urmă", a precizat Deutsche Telekom.

Eliminarea echipamentelor Huawei din Europa nu va fi ușor de făcut, avertizează analiștii, întrucât majoritatea operatorilor de telefonie a comandat echipamente de la firma chineză. Deutsche Telekom a instalat sisteme Huawei în câteva dintre miile sale de turnuri de telefonie mobilă. În plus, tehnologia firmei chineze formează coloana vertebrală pentru unele din produsele cloud ale grupului german.

Rețelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele rețele 4G și vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunță a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome și jocuri și video de înaltă definiție, rețelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face față traficului crescut de date.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicații, cu operațiuni în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, precum și în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acțiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deține 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom și Cosmote România au anunțat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele și serviciile vor fi oferite sub brandul ''T''. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău