Deținuții Penitenciarului de la Leova au amenajat un teren de joacă pentru copii

  • 20 August 2019 19:20
Deținuții Penitenciarului de la Leova au amenajat un teren de joacă pentru copii

Înainte de începerea noului an de studii, un grup de deținuți din custodia Penitenciarului nr. 3 – Leova au desfășurat o acțiune de binefacere, amenajând un teren de joacă pentru copiii de la grădinița nr. 2 din localitate, transmite MOLDPRES.

“Ghidați de către specialiștii Secției reintegrare socială a instituției de detenție, deținuții au confecționat un complex de joacă din anvelope uzate (siluete de păsări, animale, ghivece), care ulterior au fost instalate pe teritoriul instituției preșcolare”, indică Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Pentru administrația grădiniței, precum și pentru discipolii instituției, inițiativa deținuților a fost o surpriză plăcută, iar copiii au spus că și-ar mai dori asemenea terenuri.

Potrivit ANP, astfel de acțiuni au scopul de a consolida legătura dintre persoanele deținute și societatea civilă. “Astfel, deținuților li se cultivă sentimente de responsabilitate și altruism, care vor avea un impact benefic asupra reintegrării sociale a acestora”, au explicat surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău