Deținătorii de arme își pot perfecta actele prin intermediul unui sistem automatizat

  • 06 Septembrie 2022 16:03
Deținătorii de arme își pot perfecta actele prin intermediul unui sistem automatizat

Deținătorii de arme pot beneficia de servicii de perfectare a documentelor prin intermediul sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al armelor”. Acesta a fost implementat de Inspectoratul Național de Securitate Publică și poate și accesat pe adresa e-arme.igp.gov.md, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, Registrul are drept scop crearea condițiilor accesibile și optime pentru cetățeni, precum și eficientizarea mecanismului de eliberare a actelor permisive în domeniul armelor cu destinație civilă, scrie sursa citată.

Astfel, pentru obținerea actelor permisive este necesar ca solicitantul să dispună de semnătura electronică care îi va permite conectarea la portalul vizat pentru a solicita serviciile necesare.

Actele permisive emise anterior, precum și documentele necesare pentru aplicare la serviciu vor fi scanate sau fotografiate și se vor atașa la solicitare.

Cererile urmează a fi analizate în termen de 30 de zile de la data depunerii. Dacă solicitantul va întruni toate condițiile legale acestuia urmează să-i fie eliberat actul permisiv la care a aplicat.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în Republica Moldova, peste 61 mii de persoane au în posesie circa 75 mii de arme letale și non-letale. Totodată, cetățenii care dețin arme în mod ilegal riscă pedepse sub formă de muncă neremunerată sau până la trei ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău