Deținătorii de animale care nu vor strânge excrementele riscă amendă până la 1500 de lei

  • 01 Aprilie 2021 09:38
Deținătorii de animale care nu vor strânge excrementele riscă amendă până la 1500 de lei

Deținătorii de animale de companie care nu vor strânge excrementele după acestea în spațiile publice din Chișinău vor achita o amendă de 1200-1500 lei. La intrările în parcuri, scuaruri și pe alei se vor monta panourilor informative. Prevederea se regăsește în Regulamentul privind întreținerea animalelor de companie cu și fără stăpân în municipiul Chișinău, a cărui aplicare s-a aprobat la ședința CMC, transmite IPN.

Potrivit proiectului de decizie, primarul va desemna în calitate de agenți constatatori angajații Secției de control și protecție a animalelor din cadrul DGLCA pentru monitorizarea situației. Direcția generală finanțe va asigura alocarea surselor financiare pentru definitivarea Registrului de evidență a animalelor cu și fără stăpân.

DGLCA se obligă să asigure inspectarea și verificarea tuturor parcărilor auto, a șantierelor de construcții, piețelor de comercializare a animalelor de companie, a azilurilor pentru maidanezi și a agenților economici din Chișinău în vederea respectării Regulamentului, în baza unui grafic elaborat și coordonat cu Comisia de specialitate a CMC. DGLCA va raporta trimestrial Comisiei de specialitate despre activitatea Secției de control și protecție a animalelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău