Detenție pe viață pentru autorul triplului omor de la Mereșeni

  • 25 Februarie 2021 10:22
Detenție pe viață pentru autorul triplului omor de la Mereșeni

Autorul triplului omor de la Mereșeni, care a fost condamnat de prima instanță la 20 de ani de închisoare, ar putea să-și petreacă tot restul vieții după gratii. Pedeapsa cu detenție pe viață a fost dictată de Curtea de Apel Chișinău, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că inculpatul a fost deferit justiției acum doi ani, după ce i-a fost demonstrată vina în comiterea furtului și omorului intenționat a trei adolescenți.

Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2018. La miezul nopți, poliția a fost sesizată că în satul Mereșeni arde o casă. În locuință au fost depistate cadavrele a doi minori, de 15 și 17 ani. Un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, a fost internat în stare gravă la spitalul din Hâncești, unde a decedat peste câteva zile.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor și un topor. Ulterior, a fost identificat și reținut presupusul făptuitor – un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziției efectuate la domiciliul acestuia, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor, concomitent fiind depistat și ridicat toporul cu care s-a comis crima.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a comunicat că a făcut cunoștință cu victimele prin intermediul rețelelor de socializare. Pe 24 noiembrie 2018, s-au întâlnit la domiciliul uneia dintre aceștia, în satul Mereșeni, unde au consumat băuturi spirtoase. În urma unor neînțelegeri, s-a iscat un conflict, inculpatul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a dat foc la casă.

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău