Detașamentul cu destinație specială "Pantera" va fi implicat în operațiuni de combatere a terorismului

  • 12 Mai 2022 17:34
Detașamentul cu destinație specială

Detașamentul cu destinație specială "Pantera", din componența sistemului administrației penitenciarelor, va fi implicat în operațiuni de combatere a terorismului. Potrivit Infotag, modificări în acest sens la Legea privind prevenirea și combaterea terorismului au fost adoptate joi, în a doua lectură, cu voturile deputaților partidului de guvernământ "Acțiune și solidaritate" (PAS).

Potrivit modificărilor, detașamentul va asigura siguranța personalului și protecția armelor, munițiilor, substanțelor explozive și a obiectivelor din dotare ce-i asigură capacitatea de apărare; va participa la operațiuni de combatere a terorismului la cererea Comandamentului operațional antiterorist; va asigura suportul logistic și operațional necesar și mijloacele și echipamentele speciale la solicitarea Comandamentului operațional antiterorist; va asigura protecția, supravegherea și/sau escortarea deținuților care prezintă un pericol sporit pentru securitatea statului.

În nota explicativă a proiectului se notează că, în pofida faptului că R. Moldova nu este o țintă pentru grupările teroriste, "consolidarea proceselor negative la nivel regional și internațional obligă organele de drept din Republica Moldova să-și fortifice măsurile de prevenire a potențialelor riscuri la adresa securității statului".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău