Detalii noi în scandalul finanțării de Rusia a extremei drepte italiene: Milioane pe care le neagă Salvini

  • 10 August 2019 16:32
Detalii noi în scandalul finanțării de Rusia a extremei drepte italiene: Milioane pe care le neagă Salvini

Un colaborator al vicepremierului italian Matteo Salvini, aflat în centrul unor acuzații că partidul Liga, la guvernare, a încercat să obțină milioane de euro prin intermediul unui acord petrolier secret cu Rusia, s-a deplasat de mai multe ori până la Moscova anul trecut, relatează joi site-ul BuzzFeed, preluat de Reuters.

Registrele de zbor arată că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, s-a deplasat la Moscova în trei rânduri anul trecut înainte de întâlnirea din octombrie, unde acordul petrolier secret a fost discutat, relatează BuzzFeed.

În următoarele săptămâni el a făcut încă trei deplasări neexplicate în Rusia, menționează articolul, citând o investigație comună cu alte două site-uri, Bellingcat și The Insider.

Aceste informații ar putea pune și mai multă presiune pe liderul Liga, Matteo Salvini, și pe coaliția sa de la guvernare care pare foarte aproape de destrămare.

Atât Salvini cât și Savoini au negat că Liga a primit bani de la Moscova. Oficiali ai partidului nu au putut fi contactați pentru a comenta articolul din BuzzFeed, notează Reuters.

Procurorii italieni au deschis luna trecută o investigație pentru un posibil caz de corupție internațională după informațiile din presă potrivit cărora Liga a fost implicată într-un acord secret, precizează Pagina de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău