Detalii despre victimele deflagrației din sectorul Râșcani

  • 09 Octombrie 2018 13:54
 Detalii despre victimele deflagrației din sectorul Râșcani

Două dintre victimele deflagrației produse în sectorul Râșcani al capitalei erau cetățeni ai Israelului. Este vorba despre femeia depistată fără suflare sub ruine, dar și bărbatul care s-a stins la spital sâmbătă seara. Soții veniseră în vizită la fiul lor pentru a-și vedea nepoata de jumătate de an, transmite IPN.

www.vesty.co.il scrie cu referire la fiica celor doi, că soții, în vârstă de 77 de ani, erau împreună de la 14 ani. Ei s-au născut în aceeași lună,  în aceeași maternitate. S-au cunoscut la școală și de atunci nu s-au mai despărțit, fiind fericiți împreună. Fiica lor mai povestește că, acum doi ani, părinții au sărbătorit nunta de aur.

Bărbatul și femeia se aflau în apartamentul pe care fiul lor l-a închiriat pentru ei. Locuința este amplasată în același bloc în care locuiește feciorul. Este vorba despre un bloc locativ cu 17 etaje, cu șase scări și 500 de apartamente. „Din ceea ce știm noi, mama și tata se aflau la etajul 15, iar cineva de la un etaj mai sus a instalat ilegal o butelie de gaz la balcon. A fost o scurgere de gaze, iar ca urmare s-a produs deflagrația. 3-4 etaje sunt ruinate, s-au prăbușit balcoanele”, a mai spus fiica celor doi soți.

Femeia discuta cu părinții în fiecare zi. Aceștia erau fericiți pentru că își petreceau timpul cu nepoata lor. Soții își luase cu ei și câinele, care tot nu a supraviețuit.

Consulatul Israelului în România și Ministerul de Externe organizează repatrierea celor doi soți în Israel.

În deflagrația de sâmbătă seara și-au mai pierdut viața o femeie de 30 de ani, care era profesoară de limba română la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, și fiul ei în vârstă de patru ani.

La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău