DETALII despre ultimele 2 victime ale gripei

  • 09 Martie 2015 16:29
DETALII despre ultimele 2 victime ale gripei

Încă două cazuri de deces asociate cu infecții respiratorii acute și gripă A(H1N1). Victimele sunt o femeie de 28 de ani, însărcinată, și un bărbat de 71 de ani.

Șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, a declarat pentru IPN,  că bărbatul a fost internat cu semne de gripă și febră la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar pe 3 martie a fost transferat la Spitalul Clinic Republican, în secția reanimare. La scurt timp, pacientul a decedat.

Tânăra de 28 de ani, însărcinată în 30 de săptămâni, a fost internată pe 25 februarie, la maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr.1, cu semne de răceală, febră înaltă și iminență de întrerupere a sarcinii. Femeii i s-a administrat tratament specific cu preparate antivirale, dar în pofida tratamentului starea în dinamică a acesteia se agrava de la o zi la alta. Un consiliu de doctori au decis ca pe 3 martie să fie supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană. Pruncul născut prematur avea o malformație congenitală la esofag și a decedat în secția reanimare a spitalului. Doctorii au făcut tot posibilul să salveze viața femeii, dar nu au reușit. Ea a murit pe 7 martie, lăsând orfan un copil de 5 ani.

 De la începutul anului curent, 10 persoane au murit din cauza din cauza complicațiilor provocate de gripă.

Ministerului Sănătății precizează că în timpul zilelor de odihnă, 7-8 martie, la Centrul Național de Sănătate Publică au fost notificate 54 de cazuri de gripă, în descreștere comparativ cu 89 de cazuri din săptămâna precedentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău