Detalii despre tânăra de 23 de ani răpusă de COVID-19

  • 29 Aprilie 2020 14:12
Detalii despre tânăra de 23 de ani răpusă de COVID-19

Tânăra de 23 de ani, din Bălți, răpusă de COVID-19, era angajată la o benzinărie din oraș și, până să ajungă la spital în stare gravă, a încercat să se trateze acasă, timp de o săptămână, fără să consulte un medic. Informațiile au fost oferite de șefa Direcției sănătate a municipiului Bălți, Feodora Rodiucova.

 Contactată de IPN, Feodora Rodiucova a precizat că tânăra a fost înternată la spitalul din Bălți în a doua jumătate a zilei de 27 aprilie, în stare extern de gravă, cu insuficiență renală și insuficiență respiratorie acută, iar peste câteva ore a murit. Probele prelevate și transmise la Chișinău pentru examinare au confirmat, deja după moartea tinerei, diagnoza de COVID-19. Deocamdată nu se cunoaște unde putea tânăra să se infecteze, la locul de muncă sau acasă. Direcția Sănătate urmează să depisteze contacții pentru a găsi sursa de infectare.


Contactată de IPN, Mihaela Petrova, specialist în relații cu publicul din cadrul Spitalului clinic Bălți, a declarat că tânăra de 23 de ani a fost adusă cu ambulanța în stare critică. Ea a fost imediat transferată de la Departamentul primiri urgente în secția de reanimare. Mihaela Petrova a mai spus că în cadrul instituției sunt internați 98 de pacienți cu COVID-19.

În Republica Moldova, noul tip de coronavirus a luat viața a 109 oameni. Tânăra din Bălți, care a fost înmormântată astăzi, este cea mai tânără victimă. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a anunțat astăzi despre moartea unui bărbat de 82 de ani din Chișinău și a unei femei de 79 ani din raionul Ocnița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău