Detalii despre proiectul de hotărâre a Parlamentului pentru instituirea stării de urgență. Restricțiile care ar putea fi impuse

  • 31 Martie 2021 12:05
Detalii despre proiectul de hotărâre a Parlamentului pentru instituirea stării de urgență. Restricțiile care ar putea fi impuse

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a publicat pe pagina sa de Facebook, proiectul de hotărâre a Parlamentului pentru instituirea stării de urgență, elaborat de socialiști.

Documentul prevede instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea Comisia pentru Situații Excepționale ar urma să emită dispoziții privind instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, a unui regim special de circulație, de carantină și de lucru în toate entitățile. Pe perioada stării de urgență ar putea să fie interzise toate întrunirile și manifestațiile publice în masă.

Se propune, de asemenea, raționalizarea consumului de alimente și produse de strictă necesitate. Statul va avea totodată dreptul să efectueze rechiziții de bunuri și să introducă reguli speciale de folosire a mijloacelor de telecomunicații.

Deputatul critică decizia, menționând că autoritățile nu au introdus nicio măsură menită să susțină populația și agenții economici pe timp de pandemie.

”Nicio măsură concretă sau compensatorie pentru oameni așa cum prevede legea nu veți găsi”, scrie Sergiu Litvinenco în mesajul său.

Amintim că nici în proiectul Guvernului, prin care se propune instituirea măsurii de urgență, nu sunt specificate anumite măsuri.

Opoziția suspectează că instituirea stării de urgență ar avea drept scop blocarea și amânarea dizolvării Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău