DETALII despre perchezițiile la Centrul Unic de monitorizare a traficului rutier (FOTO)

  • 16 Februarie 2016 16:37
DETALII despre perchezițiile la Centrul Unic de monitorizare a traficului rutier (FOTO)

Procuratura Anticorupție și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului de Interne au efectuat percheziții la Centrul unic de monitorizare și coordonare al Inspectoratului Național de Patrulare.

Perchezițiile au avut loc în cadrul a două cauze penale, inițiate pe faptul coruperii pasive și abuzului de serviciu comis de către persoane publice din cadrul Centrului Unic de Monitorizare și Coordonare al IGP.
Procurorii îi bănuiesc pe factorii de decizie din cadrul Centrului că  ar fi favorizat pe parcursul anului trecut, unele persoane fizice și juridice în schimbul unor sume de bani.

Persoanele ar fi fost absolvite de pedepse contravenționale și de peste 2300 puncte de penalizare pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere. Potrivit materialelor cauzei penale, în urma acestor acțiuni ilegale, bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 262 mii lei.

Procurorii întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor comiterii infracțiunilor și identificarea persoanelor care au comis și admis aceste ilegalități.
 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău