Detalii despre modul în care sunt tratați copiii ucraineni deportați în Rusia

  • 31 Mai 2023 10:10
Detalii despre modul în care sunt tratați copiii ucraineni deportați în Rusia

BBC a aflat detalii despre modul în care sunt tratați mii de copii ucraineni care au fost duși în Rusia din părțile ocupate ale Ucrainei. În luna martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Putin, pentru deportarea ilegală a copiilor, scrie Rador.

Kievul susține că deține o listă de 19.000 de copii care au fost deportați forțat. În mai multe cazuri investigate de BBC, copiii cu nevoi speciale au fost profund afectați de separarea forțată. Am cunoscut mame care și-au petrecut luni întregi căutându-și cu disperare copiii, pentru a fi apoi forțate să intre adânc pe teritoriul inamic pentru a-i recupera, transmite corespondentul BBC.

Au fost găsite, de asemenea, dovezi cutremurătoare ale modului în care unii copii sunt tratați, fotografii în care apar copii ucraineni, în școli rusești, îmbrăcați ca soldați ruși. Rusia insistă că a protejat copiii de pericol, nu i-a răpit. Dar în toate cazurile examinate de BBC nu au fost observate eforturi ca minorii să fie returnați familiilor lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău