Despre expansiunea culturală a Chișinăului în Turcia, dilema aeroportului nedorită de socialiști și taxe pe fundal de scutiri

  • 28 Decembrie 2019 09:11
Despre expansiunea culturală a Chișinăului în Turcia, dilema aeroportului nedorită de socialiști și taxe pe fundal de scutiri

„Superconfort”, acum și în orice fundătură Tarifele la călătoriile interurbane se vor majora, începând cu 1 ianuarie, pentru categoriile superconfort tarifele vor crește până la 70 de bani. Totodată, din 1 februarie și până pe 1 octombrie, toate unitățile de transport urmează să fie clasificate pe categorie de confort. Unitățile de transport care nu vor corespunde criteriilor obligatorii nu vor fi admise în circulație.


Socialiștii mai vor aeroportul înapoi?

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a anunțat colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului Internațional Chișinău. Pentru aceasta, este nevoie de 34 de semnături, dintre care 26 semnături deja există, spune deputatul. Ar urma să fie chemați la raport prim-ministrul, șeful Serviciului de Informații și Securitate, șeful Centrului Național Anticorupție, procurorul general și ministrul justiției.

Procurorii ar spune că cineva ține cu ursu’

Mai multe taxe aplicate în municipiul Chișinău se majorează începând cu anul viitor. Ele vizează unitățile de comerț care vând țigăride alimentație publică, spălătoriile auto, cazinourile, sălile cu automate de jocuri de noroc, casele de pariuri, magazinele online, publicitatea pe panouri, benzinăriile,etc. Totodată, achitarea TVA de către Google, Facebook și alți nerezidenți, este amânată până în aprilie din vrerea Parlamentului. „De fapt, propunerea Parlamentului a fost ca să fie amânată cu un an, această măsură”, a specificat Dorel Noroc, secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

La mintea cocoșului și nu numai


„Alegeri anticipate își doresc două partide – Partidul Șor și PAS. Partidul lui Andrei Năstase nu-și dorește anticipate. PDM nu trebuie să-și dorească anticipate. PSRM este gata de anticipate, dar care este sensul, dacă există Guvernul care conlucrează cu președintele?”, se întreabă șeful statului.

Ceea ce le-a lipsit moldovenilor de la 1812 încoace

Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea unui acord cu Guvernul Turciei privind instituirea reciprocă a centrelor culturale. Republica Moldova și Republica Turcia intenționează să intensifice relațiile de colaborare în domeniul culturii, având în vedere și prezența comunității găgăuze în Moldova.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău