Despre ce au discutat Zinaida Greceanîi și noul reprezentant al FMI în R.Moldova

  • 01 Septembrie 2020 17:55
Despre ce au discutat Zinaida Greceanîi și noul reprezentant al FMI în R.Moldova

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut astăzi o întrevedere online cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Ruben Atoyan, și cu noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani, potrivit unui comunicat al Legislativului.

Zinaida Greceanîi a menționat că de astăzi a început sesiunea de toamnă a Parlamentului. ”Mâine, se vor convoca în ședințe comisiile permanente, iar următoarea săptămână ar putea avea loc și ședința plenară a Legislativului”, a precizat Zinaida Greceanîi.

La rândul său, noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani a declarat că, deocamdată, se află la Washington, dar își dorește ca noul program economic susținut de FMI să se bucure de foarte mult succes ca și precedentul.

În perioada 7-24 iulie 2020, echipa de experți ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, a purtat discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind noul program economic, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani.

Rodgers Chawani este succesorul lui Volodymyr Tulin, care a ocupat această funcție din anul 2017. Rodgers Chawani este originar din Malawi, stat din sud-estul Africii, și activează la FMI din anul 2013. A deținut funcțiile de economist superior și economist de țară, fiind responsabil de mai multe țări.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău