Despre ce a discutat Igor Dodon cu Dmitri Kozak la Moscova

  • 05 August 2020 15:04
Despre ce a discutat Igor Dodon cu Dmitri Kozak la Moscova

Aflat într-o vizită la Moscova, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful-adjunct al Administrației prezidențiale și reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

După cum a menționat Igor Dodon pe contul său de Facebook, cei doi au convenit asupra organizării în luna octombrie, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate mai multe acorduri bilaterale.
„…am abordat subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro…. Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, se menționează în mesajul citat.
De asemenea șeful statului a mai precizat că a discutat cu partea rusă problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia.
Amintim că ultima dată Igor Dodon s-a deplasat la Moscova la 23 iunie pentru a participa la parada dedicată „Zilei Victoriei”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău