Descoperire revoluționară a cercetătorilor români

  • 04 Mai 2018 14:39
Descoperire revoluționară a cercetătorilor români

Descoperire revoluționară cercetătorilor din Mureș și Cluj. Cu ajutorul unei ciuperci, aceștia au reușit să obțină o cantitate mare de substanță folosită în tratamentul împotriva malariei, potrivit Digi24.ro.

Studiul lor a fost deja publicat într-una din cele mai renumite reviste științifice din lume. „Ciuperca cu care realizăm experimentul arată în felul următor, este în formă de spori, nu poate să trăiască de una singură, necesită o plantă gazdă ca să supraviețuiască. Din acești spori, preparăm o soluție și în această soluție punem rădăcinile plantelor”, spune unul dintre cercetători, ciatat de Digi24.ro.

Pentru acest experiment, cercetătorii români au folosit năfurica, o plantă comună, care trăiește pe marginea drumurilor. Simbioza dintre ciupercă și năfurică face ca planta să se dezvolte mai mult și mai repede chiar și în lipsa unei cantități mari de apă. O consecință a a acestei simbioze este și creșterea cantității de artemisinină din frunze, substanță folosită în tratarea malariei.

Reușita studiului ar însemna producerea tratamentului la scară industrială și scăderea prețului medicamentelor. Anual, peste 300 de milioane de oameni sunt infectați cu malarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău