Descoperire în Ungaria | Imigranți ascunși în rezervoarele de combustibil ale camioanelor (VIDEO)

  • 15 Octombrie 2016 17:35
Descoperire în Ungaria | Imigranți ascunși în rezervoarele de combustibil ale camioanelor (VIDEO)

O rețea de traficanți descoperită în Slovacia și Ungaria introducea în Europa imigranți ascunși în rezervoarele de combustibil ale camioanelor.

Refugiații, originari din Siria, Pakistan și Afganistan, plăteau câte 500 sau 1.000 de euro pentru a călători în aceste condiții. Cinci persoane au fost arestate în Slovacia în acest caz, trandmite Digi24.

Poliția din Ungaria a dat publicității imagini cu un bărbat strecurându-se afară din rezervorul unui camion, care pare să fi fost modificat special ca să transporte oameni. Într-unul dintre cazuri, patru iranieni și un afgan fuseseră înghesuiți în spațiul îngust al rezervorului.

Nu este clar cum au reușit polițiștii maghiari să-i descopere.

Găsirea imigranților ascunși în rezervoare a dus la arestarea a patru persoane în Slovacia, într-o serie de raiduri care au avut loc joi. Un alt suspect se află deja în închisoare pentru alte infracțiuni. Împreună, cei cinci sunt acuzați că au transportat spre Germania sau Italia cel puțin 300 de imigranți în ultimul an.

Traficanții angajau șoferi și închiriau camioane din Slovacia și Cehia, folosind acte autentice sau falsificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției slovace.

Traficanții, care ar fi câștigat 150.000 de euro din aceste activități, riscă până la 10 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău