Descinderi la Primăria Chișinău: 35 de dosare penale

  • 22 Februarie 2016 10:40
Descinderi la Primăria Chișinău: 35 de dosare penale

Ofițerii CNA au descins în dimineața zilei de astăzi la Primăria Chișinău. În cadrul descinderii au avut loc, potrivit serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, 18 percheziții.

Acțiunile au avut loc în cadrul a 35 de dosare penale ce au vizat infracțiuni de corupție, în care sunt vizați angajați ai Primăriei Chișinău, reprezentanți ai altor autorități ai administrației publice locale, angajați vamali și agenți economici.

Potrivit informațiilor, ar fi vorba despre câteva zeci de cazuri de mituire pentru urgentarea unor acțiuni ale reprezentanților Primăriei privind recepția finală a lucrărilor de construcție efectuate de persoane fizice și juridice.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, care spune că deocamdată nu a reușit să vorbească cu niciun anchetator sau ofițer CNA, descinderea a început în orei 8:20 dimineața, și a vizat Direcția de  autorizare și disciplină în construcție. Șeful interimar al direcției, Vasile Olaru, a părăsit sediul Primăriei însoțit de un ofițer CNA.

Direcția autorizare și disciplină în construcție este responsabilă pentru perfectarea și eliberarea autorizațiilor de construire, dar și recepția finală a construcțiilor din Capitală.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău