Descinderi ale polițiștilor de frontieră și procurorilor în locuința unui bărbat din Comrat, suspectat de organizarea migrației ilegale

  • 28 Octombrie 2023 10:25
Descinderi ale polițiștilor de frontieră și procurorilor în locuința unui bărbat din Comrat, suspectat de organizarea migrației ilegale

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD în coordonare cu Procuratura raionului Taraclia au efectuat percheziții la domiciliul unui locuitor al mun. Comrat, cercetat într-o cauză penală, pornită pe faptul organizării migrației ilegale pentru un cetățean ucrainean. Ultimul ar fi oferit suma de 4500 USD ca să-i fie asigurată trecerea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova și ulterioara deplasare spre UE.

În cadrul cauzei penale a fost stabilit că, cetățeanul Republicii Moldova în complicitate cu un cetățean al Ucrainei au organizat trecerea frauduloasă a frontierei de stat pentru un bărbat ucrainean, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Le-au reușit bănuiților să asigure intrarea în Moldova, prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, unde și a fost depistat imigrantul. Din cercetări s-a aflat că victima ar fi achitat 4500 USD.

În baza materialelor acumulate au fost desfășurate percheziții la domiciliul conaționalului, de unde s-au ridicat telefoane mobile, care ar fi fost folosite în timpul comiterii infracțiunii, dar și alte probe concludente pe cauza penală.

Cercetările continuă cu scopul elucidării circumstanțelor. Persoanele bănuite sunt asigurate de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, precum și de prezumția nevinovăției, conform Codului de procedură penală a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău