Descinderi ale oamenilor legii la Agenția Rezerve Materiale, într-un dosar legat de fraudarea achizițiilor publice

  • 24 Aprilie 14:55
Descinderi ale oamenilor legii la Agenția Rezerve Materiale, într-un dosar legat de fraudarea achizițiilor publice

fițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la Agenția Rezerve Materiale. Prejudiciul estimat ar fi de circa 4 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, perchezițiile au fost efectuate la 4 bănuiți, în această dimineață, într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), desfășurate în perioada 2023-2024.

Conform materialelor administrate, persoane publice ale ARM sunt bănuite că ar fi favorizat un agent economic în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de tablă profilată în cantitate de 25 000 m2, în sumă totală de 3 712 500 de lei, care depășește suma prevăzută în contract.

Aceștia știind că specificațiile tehnice ale agentului economic nu corespund specificațiilor tehnice din caietul de sarcini la tabla profilată, ar fi acceptat și primit la păstrare 23 de rulouri de tablă profilată - în total 25 000 m2. În asemenea circumstanțe, persoanele publice din cadrul ARM a MAI au prejudiciat statul în sumă de 3 712 500 lei de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unei companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate, au fost ridicate contracte de achiziție și alți purtători de informație. De asemenea, a fost sigilată marfa.

La data de 3 aprilie 2024, 2 șefi ai Agenției Rezerve Materiale (ARM) a MAI au fost reținuți în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,96 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău