Deschiderea unui Hotel Trump la Vancouver, întâmpinată cu un protest

  • 01 Martie 2017 10:53
Deschiderea unui Hotel Trump la Vancouver, întâmpinată cu un protest

Zeci de persoane au protestat marți împotriva președintelui american Donald Trump la deschiderea unui nou Hotel Trump la Vancouver, în Canada, scrie Agerpres.

Eric Trump și Donald Jr., fii ai miliardarului american, dar și fiica sa Tiffany au luat parte la ceremonia de tăiere a panglicii la Trump International Hotel & Tower, primul deschis în afara SUA după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Eric Trump a spus despre noua clădire turn, care are 63 de etaje și o înălțime de 188 de metri, că este o 'capodoperă vizuală', iar despre Vancouver a afirmat că este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, a relatat Vancouver Sun, însă protestatarii au criticat viziunile lui Donald Trump în interviuri pentru această publicație.

"Trump este extrem de înfricoșător. Nu-mi place să se accepte în niciun fel ceea ce reprezintă Trump", a declarat un protestatar pentru Vancouver Sun.

Un alt protestatar a venit în fața clădirii cu pancarte pe care era scris 'Dump Trump' și 'Este deja 2020?', conform publicației citate.

Deschiderea unui Hotel Trump la Vancouver, întâmpinată cu un protest

Vancouver Sun a mai scris că niciun oficial din partea autorităților orașului nu a participat la ceremonia de inaugurare.

Atunci când miliardarul american a cerut în campania electorală introducerea unei interdicții pentru imigranții musulmani în SUA, primarul orașului Vancouver, Gregor Robertson, a cerut ca numele lui Trump să fie înlăturat de pe hotel.

"Numele și brandul Trump nu își mai au locul pe orizontul Vancouverului, la fel cum nici ideile sale rasiste și de om ignorant nu își au locul în lumea modernă", a scris Robertson pe Twitter în decembrie 2016.

Pe timpul președinției sale, Trump și-a pus activele companiilor sale într-un fond special, iar Donald Jr. și Eric sunt cei care vor lua deciziile în cadrul grupului, a spus el, în timp ce un consilier pe probleme de etică va superviza operațiunile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău