Deschiderea traficului prin noul punct comun de trecere Palanca se amână

  • 21 Decembrie 2018 10:24
Deschiderea traficului prin noul punct comun de trecere Palanca se amână

Deschiderea traficului prin noul punct comun de trecere Palanca, preconizată pentru astăzi, 21 decembrie, se amână pentru o altă zi, care va fi anunțată ulterior. Serviciul Vamal menționează într-un comunicat de presă că inaugurarea noului punct de trecere și deschiderea traficului se amână la solicitarea părții ucrainene.

Întrebați despre motivele invocate de partea ucraineană, Poliția de Frontieră a redirecționat reporterul IPN către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar ministerul – către Serviciul Vamal, care menționează că nu are altă informație decât cea din comunicatul de presă difuzat. 

Punctul de trecere Palanca a fost închis pe 5 noiembrie. Măsurile au fost luate în legătură cu efectuarea lucrărilor de construcție. Atunci se estima că noua construcție va dubla capacitatea de perfectare a postului, care era de aproape 600 de mii de persoane anual. Noul punct va fi legat de șoseaua Odesa – Reni printr-un drum nou de acces care se află în construcție. Bugetul proiectului se cifrează la 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău