Deschide.md | Dodon nu și-a onorat nici jumătate din angajamentele asumate în 2016 (Revista presei)

  • 07 Octombrie 2020 09:59
Deschide.md | Dodon nu și-a onorat nici jumătate din angajamentele asumate în 2016 (Revista presei)

Revista presei - 7 octombrie 2020.

„Nepăsarea a devenit pandemică în R. Moldova, scrie experta Ala Tocarciuc, într-o analiză pentru IPN. „Seceta este un sfârșit logic după nepăsarea în agricultură. Avem pământuri foarte fertile, pământuri, care au dat roadă sute de ani… Dar nu mai plouă! Și nu Dumnezeu este de vină. Noi, oamenii, am tăiat copacii, am distrus lacurile de acumulare, am încetat sa irigăm. Am tot furat banii din fondul ecologic, care de zeci de ani erau alocați pentru sisteme de irigare. Și acum ne plângem pe secetă? Seceta este un sfârșit logic al nepăsării în agricultură! Autoarea scrie și de nepăsarea în ocrotirea sănătății – suntem lideri în pandemie pe continent. Pandemia a scos deasupra tot ce a fost mai putred în sistemul de sănătate. Am ajuns să fim lideri în Europa și la numărul de cazuri noi la 1 milion de populație și la numărul de decese. Mai mult ca atât, majoritatea deceselor survin în 6-8 zile după spitalizare, adică foarte repede. Neglijența ne omoară părinții și ne îmbolnăvește copiii”.

„Doar cu promisiuni deșarte nu poți hrăni poporul”, titrează Gazeta de Chișinău, care publică un interviu cu Maia Sandu. Candida PAS la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, compară actualul scrutin cu cel din 2016, în care a concurat cu Igor Dodon. Ea vorbește despre lecția pe care a învățat-o în urma acestei confruntări și spune cum va lupta împotriva fraudelor puse la cale de socialiști.

„Dodon nu și-a onorat nici jumătate din angajamentele asumate în 2016, scrie Deschide.md, care citează un raport al Platforma deFACTO. Câteva din promisiunile Președintelui Igor Dodon nu au presupus o schimbare a stării de lucruri, cum ar fi asigurarea statutului de neutralitate a țării, protejarea ortodoxiei sau menținerea regimului fără vize. Pe parcursul celor 4 ani de mandat a lui Igor Dodon, echipa de voluntari a platformei a monitorizat constant acțiunile întreprinse de Șeful statului și atribuțiile de care a făcut uz acesta și constată că nu a reușit să îndeplinească în totalitate majoritatea angajamentelor prevăzute în platforma sa electorală de la scrutinul din anul 2016.

Ziarul de Gardă reține declarația lui Renato Usatîi, care susține că un angajat SPPS, „care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu COVID-19, iar șeful statului refuză să facă testul, fiind convins că acesta va fi pozitiv”. În replică, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon spune că șeful statului și oamenii din echipa dânsului respectă strict toate masurile de protecție, iar în cazul în care va interveni o situație în care șeful statului trebuie să dea testul, o va face neapărat.

În Cotidianul găsiți istoria mătușii Agrapina, de 96 ani, din Taraclia, care a trecut prin război, foamete și comunism.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău