Dereck J. Hogan confirmă că s-a întâlnit în această dimineață cu Igor Dodon. Despre ce au discutat oficialii

  • 13 Noiembrie 2019 10:28
Dereck J. Hogan confirmă că s-a întâlnit în această dimineață cu Igor Dodon. Despre ce au discutat oficialii

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, a avut în această dimineață o întrevede cu președintele Igor Dodon.

Diplomatul a confirmat acest lucru în cadrul forumului Moldova Business Week, care se desfășoară la Chișinău. El a subliniat că a făcut tot ce a fost posibil pentru a fi evitată demisia Guvernului și că a fost important să discute cu Igor Dodon și să-i transmită că ”îi pare rău pentru destrămarea coaliției PSRM-ACUM”. Întrebat de presă dacă mai este posibilă o nouă alianță între cele două formațiuni, ambasadorul american a răspuns că, teoretic, ar fi posibil, dar că ar fi foarte dificil.

El a mai declarat în cadrul evenimentului că cetățenii moldoveni merită lideri concentrați pe binele țării, ce depun efort pentru a o elibera de corupție, fenomen care a împiedicat Republica Moldova să atingă potențialul său deplin.

Dereck J. Hogan a mai subliniat că, în pofida destituirii regretabile a Guvernului condus de Maia Sandu și a actualei incertitudini politice, SUA vor continua să îndemne aleșii poporului să depună mai mult efort pentru un viitor mai democratic și mai prosper pentru toți cetățenii țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,03 m/s
Sun
17
Mon
20
Tue
18
Wed
13
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău