Dereck Hogan revine în Republica Moldova. Fostul ambasador va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre intensificarea dialogului pe teme cheie dintre SUA și R. Moldova

  • 14 Martie 2023 13:54
Dereck Hogan revine în Republica Moldova. Fostul ambasador va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre intensificarea dialogului pe teme cheie dintre SUA și R. Moldova

Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck Hogan, în prezent Asistent adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, revine în Republica Moldova în fruntea unei delegații de oficiali americani care vor discuta cu autoritățile centrale intensificarea pe teme cheie a dialogului dintre SUA și R. Moldova.

 
„Dialogul strategic dintre Statele Unite și Republica Moldova se va desfășura miercuri la Chișinău, după ce a fost relansat de secretarul de stat Antony Blinken și ministrul moldovean de externe Nicu Popescu la Washington în aprilie 2022. Această reuniune reprezintă o oportunitate pentru Statele Unite și Republica Moldova de a intensifica cooperarea noastră pe teme cheie, inclusiv creșterea oportunităților economice și a rezilienței energetice, promovarea statului de drept și a bunei guvernări, combaterea amenințărilor de securitate și cibernetice și dezvoltarea în continuare a legăturilor interumane.
 
Delegația americană include: Dereck J. Hogan, Asistentul adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice; Lisa Johnson, Adjunctul principal al secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Internaționale pentru Narcotice și Aplicarea Legii (INL); Laura Cooper, Asistentul adjunct pentru Rusia, Ucraina și Eurasia al Secretarului apărării; Generalul de brigadă Daniel T. Lasica; Asistentul Adjunct al Administratorului USAID în cadrul Biroului pentru Europa și Eurasia, Mark Simakovsky; Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat pentru programe academice din cadrul Biroului pentru afaceri educaționale și culturale, Ethan Rosenzweig; Directorul pentru Europa din cadrul Biroului pentru democrație, drepturile omului și muncă (DRL), Tom Selinger; directorul regional al Corpului Păcii pentru Europa, Mediterana și Asia, Rebecca Sharp, precum și alte persoane din cadrul guvernului Statelor Unite”, se arată într-un comunicat al amabsadei SUA în Republica Moldova. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău