Der Spiegel: Germania intenționează să majoreze asistența militară pentru Ucraina de la 3 la 15 miliarde de euro în următorii ani

  • 28 Martie 2023 16:02
Der Spiegel: Germania intenționează să majoreze asistența militară pentru Ucraina de la 3 la 15 miliarde de euro în următorii ani

Germania intenționează să crească asistența militară acordată Ucrainei de la 3 la 15 miliarde de euro în următorii ani, relatează publicația germană Der Spiegel, citată de BBC.

Berlinul a alocat deja 2,2 miliarde de euro pentru „modernizarea țărilor partenere în domeniile securității, apărării și stabilizării”. Ministerul german al Apărării plătește cu acești bani pentru furnizarea de arme către Ucraina, precum și pentru înlocuirea sistemelor de armament transferate din depozitele Bundeswehr-ului, scrie G4Media.

Potrivit publicației, secretarul de stat adjunct la Ministerul german de Finanțe, Florian Tonkar, a cerut Comisiei pentru buget din Bundestag să crească finanțarea pentru articolele bugetare din care sunt alocate fonduri pentru a ajuta Ucraina.

Potrivit acestor documente, în 2023, valoarea sprijinului financiar va depăși 5,4 miliarde de euro, în loc de 2,2 miliarde de euro alocate de Germania anul trecut.

„Din cauza pierderilor materiale mari ale forțelor armate ucrainene, sunt necesare noi livrări de materiale”, citează Der Spiegel pe Tonkar dintr-o scrisoare confidențială adresată comisiei Bundestagului.

În plus, în anii următori, Berlinul intenționează să aloce alte 8,8 miliarde de euro pentru „îndeplinirea obligațiilor” față de Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău