ULTIMA ORĂ! Deputatul socialist Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară

  • 21 Aprilie 2022 16:31
ULTIMA ORĂ! Deputatul socialist Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară

Parlamentul a acceptat demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunității, percheziționarea și reținerea deputatului socialist, Radu Mudreac, bănuit de spălare de bani. Pentru această decizie au votat 56 de deputați.

În semn de protest, deputații comuniști și socialiști au blocat tribuna Parlamentului. 

Procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut de la tribuna Parlamentului ridicarea imunității deputatului socialist Radu Mudreac. Acesta este acuzat că împreună cu soția sa, în calitate de director ai unei companii, în perioada 2011-2014, au încheiat zeci de contracte fictive de împrumuturi,  în valoare de peste șapte milioane de lei. Potrivit procurorului interimar, scopul acestor împrumuturi era să dea un aspect legal banilor obținuți ilicit și de a evita achitarea taxelor și impozitelor de stat:

„Ca urmare a acțiunilor efectuate de către Centrul Național Anticorupție în comun cu procurorii anticorupție și audierea persoanelor care ar fi acordat împrumuturi, s-a constat că ultimii nu au semnat contracte de împrumut. De asemenea, s-a constat că persoanele fizice menționate nu au avut venituri legale suficiente care ar justifica împrumuturile acordate”, a spus Robu. 

Deputatul Radu Mudreac a spus că împrumuturile pe care le-a luat au fost reale:

„Mie îmi vine greu pentru că eu nu am făcut cunoștință cu materialele. Nici nu le-am văzut. Dar apare întrebarea, în 2011 când începi să investești în țara asta, nu vrei să fugi din țară, nu vrei să faci altceva, vrei să creezi locuri de muncă, vrei să te dezvolți, ce faci? Apelezi, găsești surse. Ajuți și tu pe altcineva. Așa era perioada anilor 2011. Am apelat și eu la cunoștințe, la rude. Am investit, aici în țară. Am creat locuri de muncă. Întrebare: este vreun prejudiciu adus statului? Nu. Anual, se achită un milion și ceva impozite”, a menționat Radu Mudreac

Președinta Comisiei Juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, a recomandat retragerea imunității deputatului:

„În rezultatul dezbaterilor și votării secrete, Comisia juridică numiri și imunități cu votul a șapte deputați pentru, trei împotrivă și un vot neexprimat a acceptat cererea Procurorului general interimar cu numărul 948 din 21.02.2022 de încuviințare a ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată penală a deputatului Radu Mudreac”.

După discursul său, Radu Mudreac a plecat din sala Parlamentului, deputații socialiști declarând că acesta are probleme cu inima și că are nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit presei acesta fost dus cu ambulanța la spital.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău