Deputatul socialist Radu Mudreac, pus sub învinuire

  • 22 Aprilie 2022 17:27
Deputatul socialist Radu Mudreac, pus sub învinuire

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac, a fost sub învinuire pe faptul spălării banilor. Potrivit procurorilor, parlamentarul a invocat motive de sănătate și a refuzat să facă declarații cu privire la acuzația care i-a fost înaintată, rezervându-și dreptul de a face declarații ulterior.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorității Naționale de Integritate. În calitate de fondator și administrator al unei societăți cu răspundere limitată, parlamentarul este învinuit că, acționând de comun acord cu alte persoane, ar fi întocmit contracte fictive de împrumut pentru edificarea unei construcții comerciale din Chișinău.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac, a rămas fără imunitate parlamentară vineri, 22 aprilie, majoritatea parlamentară susținând demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu. Exprimarea votului a avut loc în timp ce deputații BCS au blocat tribuna centrală a Parlamentului, scandând: „Rușine!”. Până să fie supusă votului ridicarea imunității, Radu Mudreac a fost transportat cu ambulanța la spital, unde s-ar afla și în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău