Sergiu Sîrbu s-a prezentat la Procuratura Anticorupție: „E o acuzație falsă”

  • 28 Ianuarie 13:54
Sergiu Sîrbu s-a prezentat la Procuratura Anticorupție: „E o acuzație falsă”

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a fost citat astăzi, 28 ianuarie, la Procuratura Anticorupție. Acesta este cercetat pentru corupere activă. Parlamentarului i se impută că a încercat să corupă un politician. Sergiu Sîrbu declară că acuzațiile sunt false, iar dosarul este „politic până în măduva oaselor”, transmite IPN.

După audieri, avocata deputatului, Adriana Eșanu, a declarat pentru presă că, atât apărătorul, cât și bănuitul au semnat declarații pe proprie răspundere că nu vor divulga datele urmării penale. În ceea ce privește încadrarea juridică imputată, este vorba despre „corupere activă săvârșită în proporții deosebit de mari în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică”.

Sergiu Sîrbu este acuzat că ar fi încercat să corupă un politician, promițându-i anumite favoruri. Parlamentarul spune că îl cunoaște pe acest politician de mulți ani, însă a refuzat să dea nume. „Declar responsabil este o acuzație absolut falsă. Așa discuții nu au avut loc și nu au avut cum să aibă loc”, a declarat deputatul. Potrivit lui, este vorba despre o declarație politică, iresponsabilă, mincinoasă, precum și despre un denunț fals.

Săptămâna trecută, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a confirmat că în privința deputatului Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a fost intentat un dosar penal de către fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, acum trei luni. Stoianoglo a menționat că recent a aflat despre acest dosar și nu planifică să meargă în legislativ pentru a solicita acordul de a-l reține pe deputat, așa cum s-a vehiculat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
13,95 °C
cer fragmentat
Umiditate:26 %
Vint:6,2 m/s
Wed
10 °C
Thu
7 °C
Fri
4 °C
Sat
4 °C
Sun
3 °C

Curs oficial BNM 25 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3167 0.0560
USD 17.8504 0.0246
RON 4.0200 0.0103
UAH 0.7286 -0.0001
RUB 0.2734 -0.0029
Arhivă Radio Chișinău