Deputatul român Daniel Gheorghe: Sprijinul României pentru Rep. Moldova în drumul său european este unul necondiționat și dezinteresat

  • 28 Martie 2023 13:58
Deputatul român Daniel Gheorghe: Sprijinul României pentru Rep. Moldova în drumul său european este unul necondiționat și dezinteresat

Sprijinul României pentru Rep. Moldova în drumul său european este unul necondiționat și dezinteresat, a declarat deputatul român, Daniel Gheorghe, după ședința comună a Comisiei pentru Integrare Europeană între Parlamentele României și Rep. Moldova. La rândul său, deputatul Petru Frunze, co-președinte al comisiei din partea Legislativului de la Chișinău a apreciat susținerea României în procesul de aderare a Rep. Moldova la UE, accentuând faptul că există sprijin la toate nivelurile, transmite Radio Chișinău.

Scopul acestei reuniuni este impulsionarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar România este un stat prieten, partener și frate în acest proces, a subliniat co-președintele comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze.

„Suntem sprijiniți la toate nivelurile, atât local, cât și național, pentru a îndeplini toate recomandările Uniunii Europene pentru a avea acest statut și deschidere spre aderare în etapa următoare”

La rândul său, co-președintele Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului României, Daniel Gheorghe, a accentuat că sprijinul care vine de peste Prut pentru Rep. Moldova în drumul său european este unul necondiționat, dezinteresat și nu se mărginește la simple declarații.

„Pentru noi, pentru România, integrarea europeană a Republicii Moldova este o prioritate și strategie națională. Sunt convins că în curând vor începe procedurile privind negocierea capitolelor de aderare. Trebuie ca toate aceste negocieri deschise cât mai curând . Rep. Moldova a demonstrat că este pregătită de a merge pe acest drum european”, a spus Andrei Daniel.

La fel, Daniel Gheorghe a subliniat că, în contextul războiului din Ucraina, procedura de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să fie una rapidă și să nu existe întârzieri, precizând că autoritățile de la Chișinău au demonstrat în ultima perioadă că s-au angajat ferm în vederea reformelor democratice. Republica Moldova a ales drumul către Europa, iar România îi va fi de-a pururi alături, a conchis oficialul.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentele de pe ambele maluri ale Prutului a fost constituită în anul 2010. Comisia se întrunește anual în două reuniuni, alternativ în R. Moldova și în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău