Deputatul român Daniel Gheorghe: Limba Română nu are nevoie de porecle, nu are nevoie de dubluri ori de falsuri grosolane inventate de cotropitori

  • 16 Martie 18:17
Deputatul român Daniel Gheorghe: Limba Română nu are nevoie de porecle, nu are nevoie de dubluri ori de falsuri grosolane inventate de cotropitori

„Restabilirea deplină a demnității Limbii Române la Chișinău este un act de revenire în fire a romanității întregi și de dreaptă înlăturare a ultimelor rămășițe ale ideologiei totalitare prin care Rusia sovietică a dorit să distrugă românitatea Moldovei răsăritene!”, a scris deputatul român Daniel Gheorghe într-o postare pe Facebook.

„Limba Română nu are nevoie de porecle, nu are nevoie de dubluri ori de falsuri grosolane inventate de cotropitorii care au dorit să ne șteargă conștiința națională.
 
Limba Română este un dat, Limba Română este o stare de fapt și este sufletul unui popor mult prea încercat și dezbinat de istorie.
 
Restabilirea deplină a demnității Limbii Române la Chișinău este un act de revenire în fire a romanității întregi și de dreaptă înlăturare a ultimelor rămășițe ale ideologiei totalitare prin care Rusia sovietică a dorit să distrugă românitatea Moldovei răsăritene!
 
Votul dat astăzi la Chișinău ne face mândri pe toți, români de pe ambele maluri ale Prutului!
 
Restabilirea în drepturi a Limbii Române este o victorie pentru toți cei care simțim românește pretutindeni în lume!”, a scris deputatul român.
 
Amintim că sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat astăzi în a doua lectură de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate”, a scris Daniel Gheorghe.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
5
Wed
1
Thu
3
Fri
6
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău