Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, solicită ministrului de Interne să-l atragă la răspundere penală pe Veaceslav Platon pentru huliganism

  • 09 Decembrie 2020 15:42
Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, solicită ministrului de Interne să-l atragă la răspundere penală pe Veaceslav Platon pentru huliganism

Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, a adresat o sesizare ministrului de Interne, Pavel Voicu, prin care solicită atragerea la răspundere penală pentru huliganism ori samavolnicie, potrivit legislației în vigoare, a lui Veaceslav Platon.

Deputatul motivează solicitarea prin încălcarea grosolană a ordinii publice de către Veaceslav Platon la 2 decembrie 2020, în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare, când Platon și-a făcut apariția în sala de ședințe a instituției statului însoțit de pază și a încălcat grosolan ordinea publică prin comportament cinic și deosebit de impertinent. De asemenea, Dinu Plângău a solicitat verificarea acțiunilor angajaților de stat care asigură protecția cetățeanului Veaceslav Platon prin susținerea acțiunilor ilegale ale persoanei protejate.

„ O atare situație contravine normelor legale și morale, care reglementează procedura de accedere în instituțiile publice ale Statului cu prejudicierea imaginii Statului Republica Moldova la nivel național și internațional. Totodată, potrivit surselor citate, cet. Veaceslav Platon este păzit de angajații unei subdiviziuni ai MAI, care asigură protecția martorilor figuranți în dosare. Acest gen de pază se oferă prin două metode: decizia instanței de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat” – se spune în sesizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău