Deputatul PAS, Lilian Carp: „Știm că Rusia folosește partidul Șor pentru destabilizarea situației”

  • 01 Octombrie 2022 10:19
Deputatul PAS, Lilian Carp: „Știm că Rusia folosește partidul Șor pentru destabilizarea situației”

Deputatul PAS, Lilian Carp, a menționat că riscurile de securitate din prima zi au fost și ele nu au scăzut niciodată. Carp a spus și faptul că se cunoaște că Rusia folosește astăzi Partidul Șor pentru a destabilizarea situația din Republica Moldova.

„Riscurile din prima zi au fost, ele nu au scăzut niciodată. Acum este clar că Moscova își pune toți agenții de sub acoperire în acțiune ceea ce vedeți de exemplu și cu protestele de la Chișinău, așa-numitul protest organizat de Șor. Foarte interesant, să vă uitați anume la președintele raionului Orhei sunt foști reprezentanți ai Partidului Popular Creștin Democrat a lui Iurie Roșca, dacă vă mai aduceți aminte de cei șapte magnifici. Și, nu este o întâmplare că acești indivizi se află exact la Șor și astăzi duc o politică pe agenda Rusiei. Eu cred că trebuie luat în calcul acest scenariu, agenții sub acoperire au fost activați aceste zile, de aceea autoritățile sunt foarte vigilente la cee ce se întâmplă,” a declarat deputatul PAS, Lilian Carp în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Cu toate acestea, deputatul Pas a menționat că ei cunosc foarte bine despre faptul că Rusia folosește astăzi Partidul Șor pentru a destabilizarea situația din R. Moldova. Acesta a spus că celor care le pasă de R. Moldova să nu se lase indulți, fiindcă deja presa a demonstrat. 

„Noi trebuie să înțelegem că Moscova acum își reactivează toți agenții care au fost crescuți, racolați înainte sau mai târziu și nimic nu este întâmplător, noi aceste lucruri trebuie să le înțelegem. Noi suntem într-o zonă de securitate precară, încă din 1992, când am pierdut o parte din teritoriu, care Federația Rusă își ține ilegal o parte din trupele sale, iar această regiune există datorită Federației Ruse. Deci, ea fiind unul din cei care trebuie să ajute la rezolvarea referendumul transnistrean din contra nu pot și niciodată nu și-a dorit rezolvarea acestei probleme pentru că și-a dorit să aibă în această regiune controlul pentru a putea să șantajeze geopolitic toate statele din regiune,” a mai adăugat Lilian Carp.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău