Deputata Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară pentru a noua oară

  • 15 Martie 08:02
Deputata Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară pentru a noua oară

Deputata independentă Marina Tauber (aleasă pe listele fostului Partid Șor) a fost lipsită de imunitate parlamentară. Legislativul a aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens, la solicitarea Procurorului general interimar, Ion Munteanu, informează MOLDPRES.

Procurorul general interimar a specificat că Marina Tauber este cercetată într-un dosar privind „amestecul în înfăptuirea justiției”. Urmărirea penală pe acest caz a început în luna mai 2023, iar acum dosarul urmează a fi expediat în instanța de judecată, fapt pentru care este necesară încuviințarea Parlamentului. 

„Marina Tauber este învinuită de amestec în înfăptuirea justiției cu scopul de a împiedica investigarea cauzei ce îl viza pe Ilan Șor. În timpul ședinței de judecată, deputatul a transmis mesaje amenințătoare în adresa magistraților. Totodată, aceasta a amenințat cu blocarea ședinței. Marina Tauber a venit cu ofense și intimidări în adresa judecătorilor. Astfel, magistrații au fost în imposibilitatea de a continua ședința. Există probe suficiente și concludente pentru a examina cauza în instanța de judecată. Pentru aceasta este necesară ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber”, a spus Ion Munteanu.

Marina Tauber a fost prezentă la ședința Parlamentului. Aceasta a respins acuzațiile și a precizat că „prin cele spuse și-a exprimat opinia și a cerut un proces de judecată echitabil”.

Deputatul Marina Tauber este lipsită de imunitate parlamentară pentru a noua oară, fiind cercetată în mai multe dosare. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

Conform Regulamentului Legislativului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău