Deputatul european Siegfried Mureșan: Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană

  • 25 Mai 2021 17:26
Deputatul european Siegfried Mureșan: Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană

Implementarea reformelor, gestionarea pandemiei și buna organizare a alegerilor anticipate trebuie să fie prioritățile autorităților de la Chișinău, a subliniat deputatul european Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

El a declarat că Uniunea Europeană este alături de cetățenii moldoveni, iar de îndată ce la Chișinău va exista un guvern care va implementa reforme în mod ambițios, va crește și mai mult sprijinul european pentru Republica Moldova.

Alegerile libere și corecte sunt prima condiție pentru o relație strânsă cu Uniunea Europeană, a subliniat Siegfried Mureșan, adăugând că va monitoriza îndeaproape procesul electoral. El a cerut alegeri libere și corecte, inclusiv în diasporă, unde se află un număr foarte mare de cetățeni moldoveni. Parlamentarul european a amintit că la alegerile prezidențiale de anul trecut numărul de secții de votare a fost insuficient și a subliniat că acum este necesară creșterea numărului secțiilor de votare.

Oficialul european a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23 – 25 mai, împreună cu președintele și vicepreședintele delegației Parlamentului la Adunarea parlamentară „Euronest”, Andrius Kubilius și Andrzej Halicki.

În cadrul vizitei, deputații europeni s-au întâlnit cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu guvernatorul Băncii Naționale Octavian Armașu. De asemenea, au mai avut loc întâlniri cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău