Andrian Candu vrea o nouă comisie în Parlament, cu cheltuieli suplimentare din buget pentru salarii și automobil

  • 10 Aprilie 2018 14:27
Andrian Candu vrea o nouă comisie în Parlament, cu cheltuieli suplimentare din buget pentru salarii și automobil

În afară de comisiile parlamentare permanente, ar putea fi creată una nouă care să contribuie la cooperarea dintre Curtea de Conturi și Parlament, însă proiectul nu arată câți bani vor fi cheltuiți de la buget pentru aceasta și din care surse vor fi acoperite aceste cheltuieli.

Președintele Legislativului, deputatul Andrian Candu, a prezentat pentru examinare un proiect de lege care prevede crearea unei noi comisii - cea a finanțelor publice, care va avea următoarele atribuții: asigurarea cadrului legal pentru auditul public extern, examinarea rapoartelorde audit ale Curții de Conturi, examinarea petițiilor privind auditul public, controlul autorităților publice centrale, locale și alte entități supuse auditului public extern și executarea hotărârilor Curții de Conturi. 

Scopul acestui proiect este de a asigura o mai bună colaborare cu Curtea de Conturi și o eficiență mai mare a aplicării hotărârilor acestei instituții. Comisia ar urma să fie formată din 9 persoane, iar numărul membrilor celorlalte comisii va fi redus cu o persoană. Andrian Candu menționează că pentru crearea și funcționarea acestei comisii vor fi necesare cheltuieli suplimentare de la buget pentru remunerarea membrilor, achitarea contribuțiilor obligatorii președintelui și vicepreședinților, procurarea unui automobil, precum și pentru acopeirea cheltuielilor de transport, tehnică și echipament IT, oficiu și birotică. De asemenea, se propune ca tot din bani publici să fie achitate salariile a patru consultanția ai secretariatului. 

Într-un raport de expertiză a Centrului Național Anticorupție privind inițiativa legislativă a lui Andrian Candu se arată că autorul nu a estimat care vor fi cheltuielile de la buget pentru crearea și funcționarea comisiei, precum și nu a spus de unde vor fi luați acești bani. 

În Parlamentul R. Moldova activează 10 comisii permanente. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău